Låna 5 000 kr

Låna 5 000 kr utan UC

Merax erbjuder lån genom en kontokredit där du får tillgång till 5 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Återbetala flexibelt och ta ut pengar igen från ditt kreditutrymme.

 • Låna upp till 5 000 kr utan säkerhet
 • Möjligt att låna med betalningsanmärkning
 • Låna utan upplysning från UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-06-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskredit

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 5 000 kr

Här på Merax kan du snabbt och smidigt låna 5 000 kronor med bra villkor. Vi är en trygg långivare som erbjuder en flexibel kontokredit direkt på nätet. Du kan ansöka om en kreditgräns på upp till 30 000 kronor och sedan göra uttag och låna 5000 kr åt gången. Du betalar endast ränta på de pengar du faktiskt gör uttag på och inte hela din beviljade kontokredit. Återbetalning sker på dina villkor och du kan när som helst lösa hela lånet utan att det kostar dig något extra.

Låna 5 000 utan UC

Att låna 5 000 kronor utan UC innebär att du tar ett lån utan att kreditupplysningsföretaget UC är involverat i kreditbedömningen. När du ansöker om ett lån utan UC så används andra metoder för att bedöma kreditvärdigheten, såsom en manuell kreditbedömning eller genom att använda kreditupplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe. Detta gör att det kan vara lättare att få godkänt på en låneansökan trots en mindre bra kreditvärdighet.

Det kan finns flera anledningar till varför man kan vill ta ett lån utan UC:

 • Du har redan många kreditupplysningar registrerade hos UC och vill undvika att få ännu fler för att minska risken för negativ påverkan på din kreditvärdighet.
 • Du har en betalningsanmärkning eller en annan negativ uppgift som kan påverka chanserna att få ett lån beviljat via UC.
 • Du vill undvika att information om din ansökan och ditt lån ska delas med andra långivare och företag via UC:s register.
 • Du vill ha en större valfrihet bland olika långivare och låneprodukter, då inte alla långivare samarbetar med UC och därmed inte använder deras tjänster för kreditupplysningar.

Hos oss kan du låna 5 000 utan UC. Vi tar alltid en kreditupplysning på dig men istället för Upplysningscentralen använder vi oss av Bisnode. Detta innebär att du kan ansöka om att låna 5 000 utan UC och därmed inte riskerar att din kreditvärdighet försämras. Om du gör för många ansökningar om lån som registreras hos UC kan detta medföra att du får svårt att få din ansökan godkänd och att du får sämre lånevillkor.

Kreditupplysning med Bisnode

Bisnode är ett företag som erbjuder kreditupplysningar, dataanalys och affärsinformation till företag och organisationer. Företaget grundades 1989 och är verksamma i flera länder runtom i världen. Bisnode har tillgång till en stor mängd data och information om både privatpersoner och företag, vilket de använder för att göra en kreditupplysning på dig.

När du ansöker om lån på 5 000 kronor hos oss hämtar Bisnode uppgifter om dig från olika myndigheter såsom Skatteverket, Lantmäteriet och Kronofogden. Utifrån dessa uppgifter tar vi ett beslut angående din låneansökan.

Vad syns i kreditupplysningen från Bisnode?

En kreditupplysning är en sammanställning av information om din ekonomiska situation, som används för att bedöma risken för att du ska kunna betala tillbaka ditt lån.

En kreditupplysning från Bisnode innehåller bland annat följande information:

 1. Personuppgifter: namn, personnummer och adress
 2. Betalningsanmärkningar: uppgifter om obetalda fakturor och skulder som har hamnat hos Kronofogden
 3. Skuldsaldo: information om befintliga skulder och eventuella skuldsaneringar
 4. Kreditinformation: uppgifter om krediter, lån och kreditkort som du har eller har haft
 5. Betalningshistorik: information om tidigare betalningar och eventuella försenade betalningar
 6. Inkomst och anställningsförhållanden: information om din nuvarande och tidigare anställning, inkomst och anställningsform
 7. Bostadssituation: uppgifter om din nuvarande och tidigare bostadssituation
 8. Ansökningshistorik: information om tidigare ansökningar om krediter eller lån
 9. Övriga uppgifter: eventuell ytterligare information som kan vara relevant för att bedöma din kreditvärdighet, som till exempel om du har några ärenden hos Kronofogden eller om du har varit föremål för konkurs.

Låna 5 000 med betalningsanmärkning

Att låna 5 000 kronor med betalningsanmärkning kan vara en utmaning eftersom de flesta långivare oftast kräver en god kreditvärdighet. Men det finns fortfarande alternativ för dig som vill låna en mindre summa pengar och har en betalningsanmärkning. En möjlighet är att ansöka om ett lån hos en långivare som beviljar lån till personer med en sämre kreditvärdighet, som Merax.

På Merax ser vi alltid till din framtida förmåga att betala, därför kan du låna 5 000 med betalningsanmärkning. Har du fått en betalningsanmärkning är den registrerad på dig i tre år. På denna tid kan mycket hända varpå vi inte anser att en betalningsanmärkning representerar din nuvarande ekonomiska situation.

Innan du ansöker om att låna 5 000 kronor är det dock viktigt att du ser över din ekonomiska situation och tänker igenom om du verkligen har råd med att ta ett lån. Det är också viktigt att läsa igenom villkoren noggrant och se till att du förstår allt innan du undertecknar ett avtal. Allt för att undvika att du ska få fler betalningsanmärkningar.

Så kan du låna 5 000 kr hos oss

Ibland tar livet vändningar man inte är beredd på. Det kan vara att diskmaskinen går sönder eller att hunden behöver åka på ett veterinärbesök. Oavsett anledning kan du låna 5 000 kr som kan vara det du behöver för att klara av månaden när det är lite extra tufft. Tänk dock på att endast låna pengar som du har råd att betala tillbaka.

Så här gör du för att ansöka om att låna 5 000 hos oss:

1. Ansök via vår hemsida

För att ansöka om vårt lån fyller du i de efterfrågade uppgifterna här på vår hemsida. Välj din kreditgräns och att du vill göra 5 000 kronor i uttag. Tryck sedan på ansök och signera med BankID.

2. Beslut av ansökan

När din ansökan har kommit in gör vi en kreditprövning via Bisnode. Om din ansökan godkänns får du ett beslut till din mejl där vi inkluderar din återbetalningsplan och ett kreditavtal. Läs noggrant igenom avtalet och din återbetalningsplan och kontakta oss om du har några frågor.

3. Uttag till ditt bankkonto

Efter att din ansökan har godkänts betalar vi ut pengarna direkt till ditt bankkonto. Detta gör vi vanligen samma dag som lånet godkänns. Du kan sedan enkelt ansöka om uttag via Mina Sidor och får pengarna samma dag eller senast bankdagen efter. Tänk på att vi endast betalar ut pengar till ett bankkonto i ditt eget namn.

4. Flexibel återbetalning

När det är dags att betala tillbaka ditt lån bestämmer du själv om du vill betala tillbaka varje månad eller allt i en klumpsumma. Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid utan att det kostar dig något extra. Väljer du att delbetala dras den lägsta månadskostnaden via autogiro den 26 varje månad.

Krav du måste uppfylla för att få låna

För att få låna 5 000 kronor hos oss finns det vissa krav du måste uppfylla. Detta eftersom vi vill vara en seriös kreditgivare i branschen och inte vill bidra till att du hamnar i ekonomisk knipa. Kraven du måste uppfylla för att din låneansökan ska bli godkänd är följande:

 • Du ska vara minst 18 år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha ett svenskt personnummer
 • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
 • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Vilka uppgifter behövs när jag ansöker om att låna 5 000 kr?

En ansökan om att låna 5 000 kr fylls i snabbt och enkelt online och du identifierar dig med BankID.

Följande uppgifter behöver vi få när du vill låna 5 000 kr:

 • Ditt personnummer
 • Ditt telefonnummer
 • Din e-postadress
 • Att du vill låna 5 000 kr
 • Månadsinkomst
 • Clearing- och kontonummer
 • Din sysselsättning (t ex tillsvidareanställd, pensionär eller student)

Återbetalning på dina villkor

Merax erbjuder en flexibel återbetalning av ditt lån. Du väljer själv om du vill betala tillbaka hela ditt lånebelopp på en gång eller om du vill dela upp din återbetalning. Väljer du att dela upp betalningen betalar du som lägst 8 procent av din utestående skuld, men som minst 500 kronor. Du kan naturligtvis betala en högre summa än så varje månad.

Den stora fördelen med en kontokredit är att du endast betalar ränta på de pengar du har gjort uttag på och behöver inte betala ränta på hela din beviljade kontokredit. Så även om du har en kreditgräns beviljad på 20 000 kronor men bara gör uttag på 5 000 kronor så betalar du endast ränta på de 5 000 kr du lånat.

Viktigt att tänka på innan du lånar 5 000 kronor

Att ta ett lån på 5 000 kronor kan vara en lösning om du behöver extra pengar för en kort period. Men innan du tar ett lån bör du överväga några viktiga faktorer för att undvika onödiga problem. Här är några saker att tänka på innan du tar ett lån på 5 000 kronor:

 • Räkna ut kostnaden: Innan du tar ett lån bör du räkna ut den totala kostnaden för lånet inklusive ränta och avgifter. På så sätt kan du se hur mycket du kommer att behöva betala tillbaka.
 • Läs igenom villkoren: Det är viktigt att du läser igenom villkoren noggrant innan du tar ett lån för att undvika överraskningar senare. Kolla över ränta och återbetalningsplan samt om det finns några andra villkor du behöver ta i beaktning.
 • Se över din ekonomi: Innan du tar ett lån bör du se över din ekonomi för att vara säker på att du har råd att betala tillbaka lånet. Kommer du ha tillräckligt mycket inkomst framöver för att kunna betala månadskostnaden för lånet?
 • Undvik att ta flera lån samtidigt: Att ta flera lån samtidigt kan leda till ökade kostnader och svårigheter att betala tillbaka. Försök att inte ha mer än ett lån åt gången. Fördelen med en flexibel kontokredit på Merax är att du kan ansöka om fler uttag istället för att ansöka om nya lån.
 • Tänk på återbetalningstiden: Det är också viktigt att du har en plan för att betala tillbaka lånet inom den avtalade tiden och att du har råd att göra detta utan att det skadar din ekonomi. Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kan det leda till försenade betalningar och ytterligare avgifter, vilket kan leda till en ännu svårare ekonomisk situation.
 • Se över eventuella avgifter: Vissa långivare kan ta ut olika typer av avgifter, som till exempel uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Se över dessa avgifter och ta med dem i beräkningen innan du bestämmer dig för att ta ett lån.
 • Undvik impulsiva beslut: Det är viktigt att du inte tar ett lån på impuls utan att du verkligen har tänkt igenom ditt beslut om att ta ett lån på 5 000 kronor.

Låna 5 000 snabbt med en enkel ansökan på Merax

På Merax är vi fullt medvetna om att det kan dyka upp oväntade utgifter eller situationer där man snabbt behöver låna 5 000 kronor. Därför har vi gjort det enkelt för dig att ansöka om vår flexibla kontokredit. Skicka in din ansökan direkt via vår hemsida så får du ett snabbt svar tillbaka. Pengarna betalas oftast ut samma dag som din låneansökan blir godkänd.

Fördelen med att låna hos oss är att du kan anpassa ditt lån efter vad du behöver för tillfället. Du blir beviljad en kreditgräns och ansöker sedan om uttag när du behöver det. Med andra ord behöver du inte ta ut hela din beviljade kredit på en gång.

Exempel! Du blir beviljad en kreditgräns på 20 000 kronor och ansöker om att låna 5 000 kronor i ditt första uttag. Ditt uttag sätts över direkt på ditt bankkonto, oftast samma dag. Efter ett tag behöver du utöka ditt lån och kan då enkelt bara göra ett nytt uttag på en önskad summa av de 15 000 kronor du har kvar av din kreditgräns. Om du behöver kan du efter ett tag ansöka om att även utöka din beviljade kreditgräns med upp till max 30 000 kronor.

Vi är en trygg långivare i branschen

Vi arbetar för att vara en trygg kreditgivare i branschen och erbjuder lån på 5 000 kr med schyssta villkor. Merax följer alltid god kreditgivningssed och står under tillsyn av Finansinspektionen så du kan alltid känna dig trygg med att allt går rätt till. Hos oss kan du låna upp till 30 000 kr.

Har du några frågor om våra lån är du välkommen att höra av dig till oss!