Låna 5 000 kr

Låna 5 000 kr utan UC

Merax erbjuder lån genom en kontokredit där du får tillgång till 5 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Återbetala flexibelt och ta ut pengar igen från ditt kreditutrymme.

 • Låna upp till 5 000 kr utan säkerhet
 • Möjligt att låna med betalningsanmärkning
 • Låna utan upplysning från UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-02-26

Krediten har 42,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 112 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 74,3 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 344 kr.


Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 5 000 kr

Här på Merax kan du snabbt och smidigt låna 5 000 kronor med bra villkor. Vi är en trygg långivare som erbjuder en flexibel kontokredit direkt på nätet. Du kan ansöka om en kreditgräns på upp till 30 000 kronor och sedan göra uttag och låna 5000 kr åt gången. Du betalar endast ränta på de pengar du faktiskt gör uttag på och inte hela din beviljade kontokredit. Återbetalning sker på dina villkor och du kan när som helst lösa hela lånet utan att det kostar dig något extra.

Låna 5 000 utan UC

Hos oss kan du låna 5 000 utan UC. Vi tar alltid en kreditupplysning på dig men istället för Upplysningscentralen använder vi oss av Bisnode. Detta innebär att du kan ansöka om att låna 5 000 utan UC och därmed inte riskerar att din kreditvärdighet försämras. Om du gör för många ansökningar om lån som registreras hos UC kan detta medföra att du får svårt att få din ansökan godkänd och att du får sämre lånevillkor.

När du ansöker om lån hos oss hämtar Bisnode uppgifter om dig från olika myndigheter såsom Skatteverket, Lantmäteriet och Kronofogden. Utifrån dessa uppgifter tar vi ett beslut angående din låneansökan.

Låna 5 000 med betalningsanmärkning

Vi ser alltid till din framtida förmåga att betala, därför kan du låna 5 000 med betalningsanmärkning. Har du fått en betalningsanmärkning är den registrerad på dig i tre år. På denna tid kan mycket hända varpå vi inte anser att en betalningsanmärkning representerar din nuvarande ekonomiska situation.

 

Så kan du låna 5 000 kr hos oss

Ibland tar livet vändningar man inte är beredd på. Det kan vara att diskmaskinen går sönder eller att hunden behöver åka på ett veterinärbesök. Oavsett anledning kan du låna 5 000 kr som kan vara det du behöver för att klara av månaden när det är lite extra tufft. Tänk dock på att endast låna pengar som du har råd att betala tillbaka.

Så här gör du för att ansöka om att låna 5 000 hos oss:

1. Ansök via vår hemsida

För att ansöka om vårt lån fyller du i de efterfrågade uppgifterna här på vår hemsida. Välj din kreditgräns och att du vill göra 5 000 kronor i uttag. Tryck sedan på ansök och signera med BankID.

2. Beslut av ansökan

När din ansökan har kommit in gör vi en kreditprövning via Bisnode. Om din ansökan godkänns får du ett beslut till din mejl där vi inkluderar din återbetalningsplan och ett kreditavtal.

3. Uttag till ditt bankkonto

Efter att din ansökan har godkänts betalar vi ut pengarna direkt till ditt bankkonto. Detta gör vi vanligen samma dag som lånet godkänns. Tänk på att vi endast betalar ut pengar till ett bankkonto i ditt eget namn.

4. Flexibel återbetalning

När det är dags att betala tillbaka ditt lån bestämmer du själv om du vill betala tillbaka varje månad eller allt i en klumpsumma. Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid utan att det kostar dig något extra. Väljer du att delbetala dras den lägsta månadskostnaden via autogiro den 26 varje månad.

Krav du måste uppfylla för att få låna

För att få låna 5 000 kronor hos oss finns det vissa krav du måste uppfylla. Detta eftersom vi vill vara en seriös kreditgivare i branschen och inte vill bidra till att du hamnar i ekonomisk knipa. Kraven du måste uppfylla för att din låneansökan ska bli godkänd är följande:

 • Du ska vara minst 18 år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha ett svenskt personnummer
 • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
 • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Vilka uppgifter behövs när jag ansöker om att låna 5 000 kr?

En ansökan om att låna 5 000 kr fylls i snabbt och enkelt online och du identifierar dig med BankID.

Följande uppgifter behöver vi få när du vill låna 5 000 kr:

 • Ditt personnummer
 • Ditt telefonnummer
 • Din e-postadress
 • Att du vill låna 5 000 kr
 • Månadsinkomst
 • Clearing- och kontonummer
 • Din sysselsättning (t ex tillsvidareanställd, pensionär eller student)

Vi är en trygg långivare i branschen

Vi arbetar för att vara en trygg kreditgivare i branschen och erbjuder lån på 5 000 kr med schyssta villkor. Merax följer alltid god kreditgivningssed och står under tillsyn av Finansinspektionen så du kan alltid känna dig trygg med att allt går rätt till. Hos oss kan du låna upp till 30 000 kr.

Har du några frågor om våra lån är du välkommen att höra av dig till oss!