Snabblån

Låna av Merax med ett snabblåns alla fördelar. Ansök enkelt med BankID och få snabbt besked inom 24 timmar. Pengarna betalas ut direkt när ansökan godkänns.

 • Utbetalning samma dag
 • Låna upp till 30 000 kr med snabbt besked
 • Låna utan UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-10-26

Krediten har 43,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr.


varningstriangel högkostnadskredit

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Snabblån

Låna av Merax med ett snabblåns alla fördelar. Ansök enkelt med BankID och få snabbt besked inom 24 timmar. Pengarna betalas ut direkt när ansökan godkänns.

 • Utbetalning samma dag
 • Låna upp till 30 000 kr med snabbt besked
 • Låna utan UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-10-26

Krediten har 43,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 117 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 75,9 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 404 kr.


varningstriangel högkostnadskredit

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Snabblån

Här på Merax kan du ansöka om snabblån på upp till 30 000 kronor. Snabblånet fungerar precis som ett kreditkort fast på nätet där du får en kreditgräns, sedan gör du uttag som sätts över till ditt bankkonto. Pengarna sätts vanligen över inom 24 timmar från det att din ansökan har blivit godkänd. Därav namnet snabblån.

Vad är snabblån?

Snabblån är ett lån på en mindre summa som har kortare löptid än vanliga blancolån. Ibland används även synonymen SMS-lån för liknande krediter. Ett snabblån är en högkostnadskredit som innebär att det oftast är högre ränta. Detta beror på att långivaren vanligtvis tar en högre risk när de lånar ut pengar till personer som kanske inte uppfyller alla de krav som en traditionell bank skulle ha. Det är därför viktigt att du noga överväger om du verkligen behöver ett snabblån och om du har råd att betala tillbaka det inom den avtalade tiden. Fördelen med lånet är att ansökan är snabb och att pengarna betalas ut direkt när ansökan är godkänd.

Ett snabblån kan vara en tillfällig lösning när livet tar en oväntad vändning. Det kan exempelvis vara att tvättmaskinen går sönder eller en oväntad räkning som behöver betalas. Då finns vi på Merax här för dig. Läs mer om att låna 5 000 kr eller att låna 10 000 kr hos oss.

Vad är skillnaden på snabblån och ett vanligt privatlån?

En av de största skillnaderna mellan snabblån och vanliga lån är hastigheten på låneansökan och utbetalningen av pengarna.

Snabblån är vanligtvis mindre lån med kortare löptider och högre räntor. Dessa lån kan du ofta ansöka om online eller via mobilen och de godkänns vanligtvis inom några timmar. Pengarna kan sedan överföras till ditt konto inom samma dag.

Vanliga lån, å andra sidan, är oftast större lån med längre löptider och lägre räntor. Dessa lån kan du också ansöka om online, eller genom att besöka en bank eller annan finansiell institution. Ansökningsprocessen kan ta längre tid och godkännandetiden kan vara flera dagar eller till och med veckor. Utbetalningen av pengarna sker vanligtvis efter att lånet har beviljats och alla nödvändiga dokument har undertecknats.

En annan skillnad på snabblån och vanliga privatlån är att snabblån vanligtvis har högre räntor, vilket kan göra dem dyrare i längden. Var därför uppmärksam på räntor och villkor innan du ansöker om ett snabblån.

Snabblån utan UC

På Merax kan du ta snabblån utan UC. Ett snabblån utan UC innebär att din kreditansökan inte kommer att registreras hos Upplysningscentralen och därmed inte påverka din kreditvärdighet negativt.

Upplysningscentralen är ett av Sveriges ledande kreditupplysningsföretag. UC samlar in och behandlar finansiell information om privatpersoner och företag från olika källor, såsom banker, kreditinstitut och inkassobolag. Informationen används sedan för att bedöma en persons eller företags kreditvärdighet och betalningsförmåga.

UC används av många banker och kreditgivare när de gör kreditbedömningar av potentiella låntagare. UC-rapporter används också ofta exempelvis vid bostadsköp, hyreskontrakt och anställningar där kreditvärdighet och ekonomisk stabilitet kan vara viktiga faktorer att ta hänsyn till.

En kreditupplysning hos UC kan påverka din kreditvärdighet negativ om det görs för många förfrågningar inom en kort tidsperiod och därmed påverka dina möjligheter att få lån och avtal godkända i framtiden. Därför är det viktigt att vara noga med att bara göra en kreditupplysning när det verkligen behövs och att välja kreditgivare som inte gör en kreditupplysning hos UC, såsom Merax, för att undvika detta.

Kreditupplysning med Bisnode

Vi använder oss istället av Bisnode för din kreditprövning. När din ansökan registreras hos UC syns detta när du ansöker om andra lån hos storbankerna vilket kan påverka dina chanser att få lånet, och även dina lånevillkor.

Vi gör alltid en kreditupplysning när du ansöker om snabblån och detta gör vi för att se att du uppfyller våra krav för att få låna. Bisnode hämtar information från myndigheter såsom Skatteverket och Kronofogden och delar denna med oss så att vi kan göra en rättvis bedömning angående din låneansökan. I din kreditprövning ingår vanligen följande information:

 1. Personuppgifter: Namn, personnummer och folkbokföringsadress.
 2. Betalningsanmärkningar: Eventuella betalningsanmärkningar som du har.
 3. Kreditvärdighet: En sammanfattning av din kreditvärdighet och risknivå.
 4. Inkomstuppgifter: Uppgifter om din inkomst, inklusive anställningsform och arbetsgivare.
 5. Skulder: Information om eventuella skulder, inklusive lån och kreditkortsskulder.
 6. Övriga kreditrelaterade uppgifter: Till exempel eventuella borgenärer eller tidigare låneförfrågningar.

Snabblån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning kan du få om du vid något tillfälle misskött din återbetalning av lån eller räkningar. Det kan handla om allt från en obetald faktura till utebliven avbetalning på ett lån. En betalningsanmärkning kan ha negativ påverkan på möjligheterna att få lån eller andra krediter, eftersom det signalerar en risk för att du inte kommer att kunna betala tillbaka lånet eller krediten i tid. Betalningsanmärkningarna är synliga på dig i tre år vilket innebär att en betalningsanmärkning inte behöver betyda något för hur din ekonomi ser ut idag.

Hos oss kan du ta snabblån med betalningsanmärkning. Vi ser till din framtida betalningsförmåga istället och inte din historia.

Ansök om snabblån

Att ansöka om snabblån hos oss är enkelt. Det tar två minuter och du identifierar dig med hjälp av BankID. Fyll i din önskade kreditgräns och hur mycket du vill ta ut som första uttag. Fyll sedan i dina personuppgifter och tryck på ansök. När din ansökan har kommit in till oss gör vi en kreditprövning via Bisnode och kontrollerar att du uppfyller alla våra krav. Gör du detta godkänner vi din ansökan och skickar ett bekräftelsemail med en fullständig återbetalningsplan och ett kreditavtal.

Så här går det till när du ansöker om snabblån hos oss:

 1. Ansökan – Fyll i vårt ansökningsformulär om snabblån och signera med BankID. Välj önskad kreditgräns och hur mycket av kontokrediten du vill ha utbetald direkt.
 2. Kreditprövning – Ansökan granskas och vi gör en kreditupplysning med Bisnode.
 3. Godkännande – Du får besked på din ansökan inom 24 timmar, oftast ännu snabbare. Efter att vi godkänt din ansökan kan du logga in på “Mina Sidor”.
 4. Utbetalning – Krediten betalas ut samma dag som den beviljas. Framtida uttag görs enkelt via “Mina Sidor” och pengarna kommer fram samma dag eller senast nästkommande bankdag.
 5. Återbetalning – Flexibel återbetalning varje månad som du själv bestämmer över. Minsta återbetalning är 8% av den utestående skulden, eller minst 500 kronor. Ränta betalar du endast på det belopp som du utnyttjat.
 6. Uttag – Begär uttag av outnyttjat utrymme upp till din kreditgräns genom att logga in på “Mina Sidor”. Du kan även ansöka om att öka din kreditgräns via “Mina Sidor” tidigast två månader efter din låneansökan.

Snabblån med direkt utbetalning

När ditt snabblån är godkänt betalar vi ut pengarna direkt till ditt bankkonto. Detta sker vanligen inom samma dag. Om du inte har tagit ut hela ditt kreditutrymme ansöker du snabbt och enkelt om nya uttag via Mina Sidor på vår hemsida. Du behöver endast betala ränta på de pengar du faktiskt gör uttag på och inte på hela din beviljade kreditgräns.

Har du tagit ut hela ditt kreditutrymme har du möjlighet att ansöka om utökad kreditgräns direkt via Mina Sidor efter två månader. Då ansöker du om en ny total kreditgräns och kan sedan begära fler uttag.

Krav för att låna hos oss

För att vara en trygg kreditgivare har vi ett antal krav som du måste uppfylla. Kraven har vi för att du inte ska kunna ta snabblån som du sen inte har möjlighet att betala tillbaka och på så sätt hamna i ekonomisk knipa. Några av de krav du måste uppfylla är följande:

 • Du måste ha fyllt 18 år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha ett svenskt personnummer
 • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
 • Din minsta årsinkomst ska vara 120 000 eller mer
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden, men du kan ha betalningsanmärkningar

Flexibel återbetalning på dina villkor

Med vårt snabblån får du flexibel kontokredit med återbetalning på dina villkor. Du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad, men som lägst 8 procent av totalbeloppet eller 500 kronor. Återbetalningen sker via autogiro och summan dras den 26:e varje månad.

Du kan när som helst betala av mer på ditt lån utan extra kostnad. Kontakta oss så räknar vi ut din nya månadsavgift eller betala i en klumpsumma till oss. Du betalar endast ränta på de pengar du faktiskt har gjort uttag på och betalar du i förtid kostar det dig inget extra.

Fördelar med snabblån

Det finns många fördelar med snabblån och några av de mest uppenbara är att ansökan går snabbt och att du får ut pengarna direkt. Men det finns fler fördelar än så och här ger vi dig en lista: 

 1. Snabb tillgänglighet: Snabblån kan ge dig snabb tillgång till pengar när du verkligen behöver det, vilket kan vara särskilt användbart vid oväntade utgifter eller när du har en akut situation som kräver omedelbar finansiering.
 2. Enkla ansökningsprocesser: Snabblån har en enkel ansökningsprocess som du kan göra online. Detta gör det lättare att ansöka och få godkänt för ett lån utan att behöva besöka en bank eller låneinstitut personligen.
 3. Flexibilitet: Snabblån erbjuder ofta större flexibilitet när det gäller lånebelopp och återbetalningstider, vilket gör det lättare för dig att hitta en lösning som passar din ekonomiska situation.
 4. Ingen säkerhet krävs: Du behöver ingen säkerhet för att du ska kunna få lånet beviljat, vilket kan vara särskilt användbart om du inte har någon egendom eller tillgångar att lägga in som säkerhet.
 5. Dålig kreditvärdighet kan accepteras: Om du har en dålig kreditvärdighet kan du fortfarande ha möjlighet att få ett snabblån. På Merax erbjuder vi lån även till dig med en mindre bra kreditvärdighet, såsom om du har betalningsanmärkningar.
 6. Ingen långsiktig åtagande: Snabblån erbjuder vanligtvis kortare återbetalningstider än traditionella lån, vilket innebär att du inte behöver binda dig till en långsiktig återbetalningsplan.
 7. Använd pengarna som du vill: När du tar ett snabblån har du frihet att använda pengarna som du vill, utan begränsningar eller krav från låneinstitutet.
 8. Kan förbättra din kreditvärdighet: Om du använder ett snabblån på ett ansvarsfullt sätt och betalar tillbaka lånet i tid kan detta bidra till att förbättra din kreditvärdighet, vilket kan vara till nytta när du behöver ta ytterligare lån i framtiden.

Nackdelar med Snabblån

Även om snabblån har många fördelar finns det också några nackdelar som är viktiga att du reflekterar över innan du ansöker:

 1. Höga räntor: Snabblån har ofta högre räntor än traditionella lån. Detta beror på den högre risken som kreditgivaren tar genom att låna ut pengar när det inte finns någon säkerhet. Innan du tar ett snabblån är det viktigt att du förstår den faktiska kostnaden för lånet och hur räntan påverkar din återbetalning.
 2. Risk för skuldfälla: Eftersom snabblån ofta har korta återbetalningstider kan det vara svårt att betala tillbaka lånet i tid. Detta kan leda till att du tar nya lån för att täcka de befintliga, vilket kan resultera i en skuldfälla. Innan du tar ett lån bör du överväga din förmåga att betala tillbaka lånet och om lånet verkligen är nödvändigt.
 3. Dolda avgifter: Vissa snabblåneföretag kan ha dolda avgifter och villkor i sina avtal, vilket kan leda till oväntade kostnader och högre räntor. Det är viktigt att du läser igenom alla villkor och avtal noggrant och frågar om du är osäker på något. På Merax är vi transparenta och du kan enkelt se våra avgifter.
 4. Negativ påverkan på kreditbetyget: Om du tar ett snabblån och inte betalar tillbaka det i tid kan det påverka ditt kreditbetyg negativt. Detta kan göra det svårare att få lån i framtiden och kan även påverka andra aspekter av ditt ekonomiska liv, till exempel hyra eller anställning.
 5. Begränsat lånebelopp: Snabblån erbjuder vanligtvis mindre lånebelopp än traditionella lån. Om du behöver låna en större summa pengar kan ett snabblån inte vara det bästa alternativet för dig. Innan du bestämmer dig för att ansöka bör du undersöka andra alternativ och se till att du väljer det som bäst passar dina behov och din ekonomiska situation.

Tänk på detta innan du tar ett snabblån

Innan du tar ett snabblån kan det vara några saker som är bra att tänka på. Fundera på varför du vill ta lånet. Måste du verkligen ta ett snabblån eller kan du lösa det på något annat sätt? Kommer du fram till att ett snabblån är enda lösningen finns vi på Merax här för dig. Tänk även på att inte ansöka om ett högre lånebelopp än vad du faktiskt behöver. Det är även bra om du betalar tillbaka lånet så snabbt som möjligt för att undvika extra kostnader.

Snabblån hos Merax

Vi erbjuder snabblån med enkel ansökan och flexibel återbetalning. Vi är en trygg kreditgivare som står under tillsyn av Finansinspektionen och följer god kreditgivningssed. Vi finns här för dig när du behöver oss med ett tryggt och säkert snabblån.

Kontakta oss för mer information

Behöver du hjälp med din ansökan eller vill veta mer om hur snabblån fungerar? Då är du alltid välkommen att kontakta oss på Merax på telefon 08 – 500 850 47 eller genom att mejla info@merax.se.