Kontokredit – Ett nytt sätt att låna

Låna med förutsägbar kostnad genom vår kontokredit utan att påverka din UC-score. Vi erbjuder en kontokredit där du får tillgång till upp till 30 000 kronor. Betala endast ränta för den del du använder.

 • Låna genom kontokredit utan säkerhet
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Låna flexibelt utan UC

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-02-26

Krediten har 42,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 112 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 74,3 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 344 kr.


Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Flexibel kontokredit på nätet

Här på Merax kan du låna upp till 30 000 kronor med vår flexibla kontokredit. Du ansöker om en kreditgräns och kan sedan göra uttag direkt till ditt bankkonto. Snabb, smidigt och enkelt! Vi är en trygg långivare som står under tillsyn av Finansinspektionen och utövar god kreditgivningssed.

Vad innebär kontokredit?

Kontokredit är ungefär som det låter. En kredit kopplad till ditt bankkonto. Kontokredit fungerar därmed som ett vanligt kreditkort bara det att du styr det via Mina Sidor på nätet. När du är i behov av pengar ansöker du om uttag från din kredit och pengarna flyttas då över till ditt bankkonto.

Fördelar med kontokredit

Det finns flera fördelar med att använda dig av en kontokredit.

 • Du kan föra över pengar till ditt bankkonto när du vill och på så vis få en räddning vid svårare tider.
 • Du betalar endast ränta på de pengar du för över till ditt konto och inte på hela din beviljade kreditgräns.
 • Återbetalningen av kontokredit är flexibel och du kan välja själv om du vill betala tillbaka som en klumpsumma eller med delbetalning.
 • Din ansökan registreras inte hos UC vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Kontokredit hos Merax

Vår kontokredit är ett flexibelt lån som du kan ta vid de tillfällen när du hamnat i en tuff ekonomisk situation. Vi registrerar inte din ansökan hos Upplysningscentralen utan använder oss istället av Bisnode som kreditupplysningsföretag. I kreditupplysningen finns information om dig som är hämtad bland annat från Skatteverket, Kronofogden, Lantmäteriet och banker. Med denna information bildar vi oss en uppfattning om din förmåga att betala tillbaka lånet och tar sedan ett beslut om din låneansökan.

Hos oss kan du dessutom ansöka om kontokredit även om du har betalningsanmärkningar. Vi baserar vår bedömning på din kreditupplysning och nuvarande ekonomiska situation, inte hur det har sett ut historiskt sett. Har du missat att betala av på din skuld för tre år sedan, som är så länge en betalningsanmärkning ligger kvar, behöver inte det betyda något för hur din situation ser ut idag.

Ansök om kontokredit hos oss

Att ansöka om kontokredit hos oss på Merax går snabbt och enkelt. Du kan ansöka om en kreditgräns på upp till 30 000 kronor.

1. Ansökan

Skicka in din ansökan om kontokredit direkt här via vår hemsida. Fyll i dina personuppgifter och hur mycket du önskar i kreditgräns samt hur mycket du vill göra uttag på. Signera sedan med BankID.

2. Kreditprövning

Vi tar en kreditupplysning på dig via Bisnode där vi kontrollerar att du uppfyller alla krav för att bli beviljad vår kontokredit.

3. Beslut

Vi behandlar din ansökan så snart vi kan och lämnar oftast besked till dig inom 24 timmar. Du får beskedet på din mejl där vi inkluderar en komplett återbetalningsplan och ditt kreditavtal.

4. Utbetalning

Så fort vi har godkänt din ansökan om kontokredit betalar vi ut pengarna till ditt konto. Vi betalar endast ut till ett bankkonto i ditt eget namn.

Krav för att låna hos oss

För att få en kontokredit godkänd hos oss finns det en del krav du måste uppfylla.

 • Du ska vara minst 18 år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha ett svenskt personnummer
 • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
 • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Flexibel återbetalning på dina villkor

Med vår kontokredit får du alltid flexibel återbetalning som sker på dina villkor. Du väljer själv om du vill betala tillbaka hela ditt lån som en klumpsumma direkt, utan några extra kostnader, eller om du vill dela upp din betalning. Du betalar då en månadskostnad på 8 procent av lånebeloppet, men minst 500 kronor. Vill du lösa ditt lån i förtid kostar det dig inget extra.

Du betalar endast ränta på de pengar som du faktiskt har gjort uttag på, med andra ord betalar du inte någon ränta på hela din godkända kreditgräns om du inte tar ut pengarna. Om du lånar 10 000 kronor är den månatliga räntekostnaden 329 kronor. Läs mer om våra villkor och priser här.

En trygg kontokredit

Vi vill vara en trygg långivare och står därför under tillsyn av Finansinspektionen och följer god kreditgivningssed. Vi godkänner bara din låneansökan om vi ser att du har möjligheterna att betala tillbaka ditt lån.

Undrar du något om vår kontokredit är du välkommen att kontakta oss på Merax!