Låna 15 000 kr utan UC

Merax erbjuder en kontokredit där du kan låna 15 000 kronor och använda dem på ett flexibelt sätt. Du betalar endast ränta för den del du använder.

  • Låna upp till 15 000 kr utan säkerhet
  • Låna utan upplysning från UC
  • Utbetalning samma dag som lånet beviljas

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskredit

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 15 000 kronor

På Merax kan du låna 15 000 kronor snabbt och smidigt med ansökan direkt via vår hemsida. Lånet fungerar som ett flexibelt kreditkort på nätet där du gör uttag till ditt eget bankkonto. Du kan få en kreditgräns på upp till 30 000 kronor och betalar endast ränta på de pengar du faktiskt för över till ditt bankkonto. Ibland tar livet en oväntad vändning och du kan vara i behov av ett tillfälligt lån för att lösa en tuffare ekonomisk situation. Då kan ett lån på 15 000 kronor hos oss vara lösningen. Du får alltid flexibel återbetalningsplan och ett lån med schyssta villkor!

Låna 15 000 utan UC

Låna 15 000 utan UC hos oss. Vi använder oss av Bisnode som kreditupplysningsföretag och därmed registreras inte din ansökan hos Upplysningscentralen. Bisnode hämtar information från myndigheter såsom Skatteverket, Kronofogden, Lantmäteriet och olika banker och sammanställer detta i en kreditupplysning till oss. Det är denna information vi utgår från i vår bedömning av din låneansökan.

När du gör en låneansökan som registreras hos UC via andra långivare påverkar detta din kreditvärdighet. Har du gjort många ansökningar om lån kan banker och långivare anse detta som negativt och du kan därmed få svårt att få nya ansökningar om lån godkända samt att du kan få sämre villkor på ditt lån. Därför kan det ibland vara bättre att välja ett lån utan UC.

Ansök om att låna 15 000 med BankID

Hos oss kan du snabbt och smidigt ansöka om att låna 15 000 med BankID. Ansök direkt här på vår hemsida genom att fylla i de efterfrågade uppgifterna och signera sedan din ansökan med BankID.

Så här enkelt ansöker du om ett lån:

1. Fyll i dina uppgifter

Börja med att fylla i hur mycket du önskar i kreditgräns och att du vill göra ett uttag på 15 000 kronor. Vill du låna 15 000 men inte ta ut allt i ett uttag fyller du i en mindre summa under hur mycket du vill ta ut idag. Skriv in dina personuppgifter och signera din ansökan med BankID.

2. Vi gör en kreditprövning

När vi fått din ansökan gör vi en kreditprövning via Bisnode för att säkerställa att du kommer kunna betala tillbaka samt att du uppfyller alla vår krav. Vi registrerar inte din ansökan hos UC.

3. Du får ditt beslut

När vi har behandlat din ansökan, vilket vi oftast gör inom 24 timmar, får du ditt beslut på mejl. Blir din ansökan om att låna 15 000 kronor godkänd skickar vi med en fullständig återbetalningsplan och ett kreditavtal.

4. Du får pengarna på ditt bankkonto

Samma dag som din kredit beviljas sätter vi över ditt önskade uttag på ditt bankkonto. Vi betalar endast ut pengar till ett bankkonto i ditt namn. Via Mina Sidor kan du sedan enkelt ansöka om att göra fler uttag och att utöka ditt kreditutrymme.

Krav för att låna hos oss

För att få låna 15 000 kronor hos oss finns det några krav du måste uppfylla. Detta för att vi ska kunna vara en trygg långivare. Kraven du måste uppfylla är följande:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha ett svenskt personnummer
  • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
  • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
  • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Uppfyller du dessa krav är du välkommen med din ansökan om vår flexibla kontokredit.

Återbetalning som anpassas efter dig

Låna 15 000 kr hos oss med flexibel återbetalning som anpassas efter dig. Du kan själv välja om du vill betala tillbaka hela lånet direkt i en klumpsumma eller dela upp din betalning. Vill du dela upp betalningen betalar du en lägsta månadskostnad på 8 procent, men som minst 500 kronor. Du kan alltid betala mer än det lägsta månadsbeloppet om du vill betala av ditt lån snabbare. Återbetalningen sker med autogiro och dras den 26:e varje månad om du inte betalar av hela ditt lån direkt.

Låna 15 000 kr till schyssta villkor

På Merax strävar vi efter att vara en säker långivare som erbjuder lån till schyssta villkor. Vi står under tillsyn av Finansinspektionen och följer alltid god kreditgivningssed. Låna 15 000 kr med vår flexibla kontokredit och känn dig trygg med ditt lån.

Har du några frågor om hur det fungerar att låna hos oss är du välkommen att kontakta vår kundtjänst!