Låna 20 000 kr

Låna 20 000 kr utan att påverka din UC-score. Merax erbjuder en kontokredit som ger dig tillgång till 20 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Du betalar endast ränta på den del av lånet du använder.

  • Låna upp till 20 000 kr utan UC
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Ansök med BankID

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2023-02-26

Krediten har 42,48 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 112 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 74,3 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 344 kr.


Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 20 000 kronor

Har bilen gått sönder eller har du fått en oväntad räkning som måste betalas nu? Det kan finnas många anledningar till varför du är i behov av att låna 20 000 kronor. Oavsett vilken anledning du har kan du snabbt och effektivt ansöka om ett lån hos oss på Merax. Vi erbjuder en flexibel kontokredit som du själv kan styra via Mina Sidor. Du får alltid schyssta villkor och återbetalning som sker efter dina förutsättningar.

Låna 20 000 med betalningsanmärkning

Hos oss kan du låna 20 000 med betalningsanmärkning. Detta innebär att även om du någon gång inom de senaste åren missat en betalning av en räkning eller faktura och fått en betalningsanmärkning påverkar detta inte dina chanser att få lånet godkänt hos oss. En betalningsanmärkning är registrerad på dig i tre år vilket är lång tid då mycket kan hända. Vi ser istället till din nuvarande ekonomiska situation när vi bedömer din ansökan och om du är kapabel att betala tillbaka ditt lån. Detta gör vi genom en kreditprövning.

Låna 20 000 utan UC

Om du gör många låneansökningar inom en kortare period kan detta ses som negativt och påverka din kreditvärdighet. Därmed kan du få svårt att få lån godkänt hos större banker och långivare som hämtar upplysningar om dig hos UC. På Merax kan du låna 20 000 utan UC vilket innebär att din låneansökan inte registreras hos Upplysningscentralen.

Vi använder oss av Bisnode som kreditupplysningsföretag när vi gör vår kreditprövning. Bisnode hämtar information om dig från flera myndigheter såsom Skatteverket, Lantmäteriet och Kronofogden samt olika banker. Det är denna information vi utgår ifrån när vi gör vår bedömning på om du uppfyller våra krav för att få ett lån hos oss.

Våra lånekrav

Vi vill vara en trygg långivare och utföra god kreditgivningssed. Därför har vi några krav som du måste uppfylla för att få låna 20 000 hos oss. Kraven är följande:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha ett svenskt personnummer
  • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
  • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
  • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Så här ansöker du om att låna 20 000 kr

Att ansöka om att låna 20 000 hos oss är enkelt och du gör det direkt här via vår hemsida. Följ dessa steg för att göra din ansökan:

1. Fyll i hur mycket du vill låna

Dra markören och välj hur mycket du vill ha i kreditgräns, du kan välja upp till 30 000 kronor. Välj även hur mycket du vill ta ut.

2. Fyll i dina personuppgifter

Skriv in ditt personnummer, mobilnummer, e-postadress, kontonummer, månadsinkomst och vilken typ av sysselsättning du har.

 3. Signera med BankID

Tryck ansök och signera din låneansökan med BankID. Snabbt, smidigt och enkelt!

Kreditprövning och beslut

När din ansökan om att låna 20 000 kr har kommit in gör vi en kreditprövning via Bisnode. Vi kontrollerar din ekonomiska situation och säkerställer att du uppfyller villkoren för att låna. Efter att vi gått igenom din ansökan skickar vi ut en bekräftelse via mejl att din ansökan har blivit godkänd. I mejlet får du med en komplett återbetalningsplan och ditt kreditavtal.

Utbetalning och uttag

När din ansökan är godkänd betalar vi ut ditt önskade uttag. Utbetalningen sker vanligen inom samma dag och pengarna sätts över till ditt personliga bankkonto. Har du kreditutrymme som du inte nyttjat kan du enkelt begära om fler uttag direkt via Mina Sidor. Efter två månader har du även möjligheten att utöka ditt kreditutrymme genom att ansöka om en ny total kreditgräns.

Flexibel återbetalning på dina villkor

Välj själv hur du vill betala tillbaka ditt lån. Du kan betala tillbaka allt i en klumpsumma direkt eller dela upp betalningen. Det minsta belopp du måste betala varje månad är 8 procent av din utgående skuld, men minst 500 kronor. Du behöver endast betala ränta för de pengar som du faktiskt gör uttag på och inte hela din beviljade kreditgräns. Vill du betala av ditt lån i förtid behöver du inte betala någon extra ränta utan du betalar bara för den tid du har haft lånet.

Kontakta oss vid frågor

Undrar du något om hur vårt lån fungerar är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Du kan även läsa mer på sidan Vanliga frågor för att se om du hittar svaret på din fråga där.