Låna 20 000 kr

Låna 20 000 kr utan att påverka din UC-score. Merax erbjuder en kontokredit som ger dig tillgång till 20 000 kronor att använda på ett flexibelt sätt. Du betalar endast ränta på den del av lånet du använder.

 • Låna upp till 20 000 kr utan UC
 • Låna trots betalningsanmärkning
 • Ansök med BankID

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-08-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskredit

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 20 000 kronor

Har bilen gått sönder eller har du fått en oväntad räkning som måste betalas nu? Det kan finnas många anledningar till varför du är i behov av att låna 20 000 kronor. Oavsett vilken anledning du har kan du snabbt och effektivt ansöka om ett lån hos oss på Merax. Vi erbjuder en flexibel kontokredit som du själv kan styra via Mina Sidor. Du får alltid schyssta villkor och återbetalning som sker efter dina förutsättningar.

Låna 20 000 med betalningsanmärkning

Hos oss kan du låna 20 000 med betalningsanmärkning. Detta innebär att även om du någon gång inom de senaste åren missat en betalning av en räkning eller faktura och fått en betalningsanmärkning påverkar detta inte dina chanser att få lånet godkänt hos oss. En betalningsanmärkning är registrerad på dig i tre år vilket är lång tid då mycket kan hända. Vi ser istället till din nuvarande ekonomiska situation när vi bedömer din ansökan och om du är kapabel att betala tillbaka ditt lån. Detta gör vi genom en kreditprövning.

Att låna 20 000 kronor med betalningsanmärkning är vanligen svårt, eftersom betalningsanmärkningar är ett tydligt tecken på att du tidigare har haft svårigheter att betala tillbaka dina skulder. Betalningsanmärkningar registreras hos kreditupplysningsföretag som UC och kan göra det svårare att få ett lån godkänt.

Om du har en betalningsanmärkning och behöver låna 20 000 kronor kan det därmed vara bra att söka lån hos långivare som erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar, precis som vi på Merax. Vi har mer flexibla krav än traditionella banker och kan ta hänsyn till andra faktorer som inkomst och anställningssituation i vår kreditbedömning.

Notera dock att ta ett lån med betalningsanmärkning ofta innebär högre räntor och avgifter än traditionella lån, eftersom vi som långivare tar en högre risk när vi lånar ut pengar.

För att ansöka om ett lån med betalningsanmärkning fyller du i en ansökan online här på vår hemsida. Vi gör en kreditprövning och bedömer om du är kreditvärdig och kan betala tillbaka lånet. Om du beviljas lånet, betalas pengarna ut till ditt konto inom någon dag.

Låna 20 000 utan UC

Att låna 20 000 kronor utan UC innebär att du tar ett lån från en långivare som inte använder sig av UC för att göra en kreditupplysning på dig. Istället använder långivaren sig av andra metoder för att bedöma din kreditvärdighet, exempelvis genom att titta på inkomst och anställningssituation.

Om du gör många låneansökningar inom en kortare period kan detta ses som negativt och påverka din kreditvärdighet. Därmed kan du få svårt att få lån godkänt hos större banker och långivare som hämtar upplysningar om dig hos UC.

Därför kan det vara en bra idé att försöka undvika UC i den mån det går för att inte påverka dina framtida chanser till att få lån och krediter beviljade. För att ansöka om att låna 20 000 utan UC här på Merax fyller du i en ansökan direkt online. Vi gör sedan en kreditprövning med Bisnode för att göra en bedömning av din kreditvärdighet.

Kreditprövning med Bisnode

Hos Merax kan du alltså låna 20 000 utan UC vilket innebär att din låneansökan inte registreras hos Upplysningscentralen. Vi använder oss av Bisnode som kreditupplysningsföretag när vi gör vår kreditprövning. Bisnode hämtar information om dig från flera myndigheter såsom Skatteverket, Lantmäteriet och Kronofogden samt olika banker. Det är denna information vi utgår ifrån när vi gör vår bedömning på om du uppfyller våra krav för att få ett lån hos oss.

Vad visas i en kreditupplysning?

En kreditupplysning visar information om din kreditvärdighet och ekonomiska historik. Informationen som visas kan variera beroende på vilken kreditupplysningsbyrå som används men generellt inkluderar en kreditupplysning från Bisnode som vi använder oss av följande:

 • Personuppgifter: Namn, personnummer, adress och telefonnummer.
 • Betalningsanmärkningar: Information om obetalda skulder och eventuella inkassoärenden.
 • Kreditinformation: Tidigare och nuvarande krediter, inklusive lån och kreditkort, samt information om betalningshistorik och kreditgränser.
 • Övriga ekonomiska förhållanden: Inkomst, arbetsgivare och bostadsförhållanden.

Tänk på att en kreditupplysning inte bara visar negativ information som betalningsanmärkningar, utan också positiv information om tidigare betalningshistorik och kreditvärdighet. En hög kreditvärdighet kan öppna upp för möjligheten att få bättre räntor och villkor på lån och krediter, medan en låg kreditvärdighet kan göra det svårt att få godkänt för lån och krediter.

Låna 20 000 utan säkerhet

När du tar ett lån med säkerhet innebär det att du lämnar en tillgång som säkerhet för att garantera återbetalningen av lånet. Tillgången kan vara fastigheter, fordon eller andra värdefulla tillgångar som kan säljas för att täcka kostnaderna om du inte kan betala tillbaka lånet. Vanligtvis får du i gengäld ett lån med en lägre ränta än vad som erbjuds för ett lån utan säkerhet, eftersom lånet anses mindre riskabelt för långivaren. Om du inte kan betala tillbaka lånet kan långivaren sälja den tillgång som fungerar som säkerhet för att återfå pengarna som lånades ut.

Lån med säkerhet är vanligtvis fördelaktiga när du behöver låna stora belopp. Det är dock viktigt att vara medveten om att om du inte kan betala tillbaka lånet kan du förlora den tillgång som används som säkerhet.

Att låna 20 000 kronor utan säkerhet innebär därmed att du tar ett lån som inte kräver att du pantsätter någon egendom eller tillgång som säkerhet för lånet. Istället bedöms din kreditvärdighet och förmåga att betala tillbaka lånet, och baserat på detta beslutar långivaren om att bevilja eller neka dig lånet. Här på Merax erbjuder vi endast lån utan säkerhet.

För att ansöka om att låna 20 000 utan säkerhet fyller du snabbt och smidigt i din ansökan online så gör vi en kreditbedömning av dig. Om vi anser att du är kreditvärdig och kan betala tillbaka lånet beviljas det och du får pengarna på kontot direkt.

Tänk på att alltid läsa igenom villkoren för lånet noga och se till att du förstår räntan, amorteringen och eventuella avgifter som kan tillkomma. Som med alla lån är det också viktigt att du har en plan för hur du ska betala tillbaka lånet, för att undvika höga räntekostnader och riskera att hamna i ekonomiska svårigheter.

Våra lånekrav

Vi vill vara en trygg långivare och utföra god kreditgivningssed. Därför har vi några krav som du måste uppfylla för att få låna 20 000 hos oss. Kraven är följande:

 • Du ska vara minst 18 år
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du ska ha ett svenskt personnummer
 • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
 • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
 • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Så här ansöker du om att låna 20 000 kr

Att ansöka om att låna 20 000 hos oss är enkelt och du gör det direkt här via vår hemsida. Följ dessa steg för att göra din ansökan:

1. Fyll i hur mycket du vill låna

Dra markören och välj hur mycket du vill ha i kreditgräns, du kan välja upp till 30 000 kronor. Välj även hur mycket du vill ta ut.

2. Fyll i dina personuppgifter

Skriv in ditt personnummer, mobilnummer, e-postadress, kontonummer, månadsinkomst och vilken typ av sysselsättning du har.

 3. Signera med BankID

Tryck ansök och signera din låneansökan med BankID. Snabbt, smidigt och enkelt!

Kreditprövning och beslut

När din ansökan om att låna 20 000 kr har kommit in gör vi en kreditprövning via Bisnode. Vi kontrollerar din ekonomiska situation och säkerställer att du uppfyller villkoren för att låna. Efter att vi gått igenom din ansökan skickar vi ut en bekräftelse via mejl att din ansökan har blivit godkänd. I mejlet får du med en komplett återbetalningsplan och ditt kreditavtal.

Utbetalning och uttag

När din ansökan är godkänd betalar vi ut ditt önskade uttag. Utbetalningen sker vanligen inom samma dag och pengarna sätts över till ditt personliga bankkonto. Har du kreditutrymme som du inte nyttjat kan du enkelt begära om fler uttag direkt via Mina Sidor. Efter två månader har du även möjligheten att utöka ditt kreditutrymme genom att ansöka om en ny total kreditgräns.

Flexibel återbetalning på dina villkor

När du har lånat 20 000 kronor av oss kan du själv välja hur du vill betala tillbaka ditt lån. Du kan betala tillbaka allt i en klumpsumma direkt eller dela upp betalningen. Vill du dela upp betalningen är det minsta belopp du måste betala varje månad 8 procent av din utgående skuld, men minst 500 kronor. Du kan naturligtvis betala en högre summa än så varje månad. Det går även bra att göra extra inbetalningar när du känner för det under tiden som du betalar av ditt lån.

Vill du betala av hela ditt lån på en gång kan du göra detta när som helst utan att det blir någon extra kostnad för dig. Du kan alltid kontakta oss för hjälp med att räkna ut beloppet som du ska betala.

Oavsett om du delar upp återbetalningen av ditt lån på 20 000 kronor eller vill betala allt på en gång behöver du endast betala ränta för de pengar som du faktiskt gör uttag på, och inte hela din beviljade kreditgräns. Betalar du av ditt lån i förtid behöver du inte betala någon extra ränta utan du betalar bara för den tid du har haft lånet.

Hur mycket kostar det att låna 20 000 kronor?

Kostnaden för att låna 20 000 kronor beror på flera faktorer, såsom räntesatsen, återbetalningstiden och eventuella avgifter som långivaren tar ut. Räntesatserna och avgifterna kan variera beroende på vilken långivare du väljer, samt din kreditvärdighet.

På Merax har vi en transparent prissättning och erbjuder en fast nominell ränta på 42,48% för alla kunder. Det tillkommer sedan en uppläggningsavgift om 475 kr och månadsvis administrationsavgift om 25 kr. Första initiala uttaget ingår och därefter kostar varje uttag 50 kr. Från och med andra året tillkommer en årsavgift på 475 kr. Första året ingår i uppläggningsavgiften.

Vad ska du tänka på innan du ansöker om att låna 20 000 kronor?

Innan du tar ett lån är det viktigt att du noga tänker igenom din ekonomiska situation och behovet av att låna pengar. Det kan vara lockande att ta ett lån för att finansiera en önskad utgift eller lösa en akut ekonomisk kris, men det är viktigt att du tänker på lånet som ett åtagande som kommer att påverka din ekonomiska situation under en längre tid. Ett lån är pengar som ska betalas tillbaka och eftersom du betalar ränta på lånet kommer det att kosta en viss summa att låna pengar.

Det som är viktigt att tänka på är räntan på lånet, eftersom den är avgörande för hur mycket du kommer att behöva betala tillbaka. Du bör också vara medveten om andra kostnader som kan tillkomma, till exempel uppläggningsavgifter och andra administrativa kostnader. Det är också viktigt att du har en plan för hur du kommer att betala tillbaka lånet, och att du har en realistisk budget som gör det möjligt att göra återbetalningarna utan att påverka andra nödvändiga utgifter.

Tänk också på att välja en pålitlig långivare som har transparenta villkor och som du kan lita på. Genom att fundera igenom alla dessa faktorer noggrant kan du ta ett välgrundat beslut när det gäller att ta ett lån på 20 000 kronor.

Låna 20 000 kronor hos Merax

Här på Merax har vi gjort det enkelt för dig att ansöka om att låna 20 000 kronor. Du fyller i din ansökan direkt online på vår hemsida och får ett snabbt besked. Direkt när din kontokredit är beviljad betalas ditt första uttag ut till ditt bankkonto.

Vi tillämpar alltid ansvarsfull kreditgivningssed vilket innebär att vi bara lånar ut 20 000 kronor till personer som bedöms ha en tillräckligt stor framtida inkomst att kunna betala tillbaka lånet. Vi tar alltid en kreditprövning med Bisnode för att säkerställa detta.

Kontakta oss vid frågor

Undrar du något om hur vårt lån fungerar är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Du kan även läsa mer på sidan Vanliga frågor för att se om du hittar svaret på din fråga där.