Låna 30 000 kr med en kontokredit

Hos Merax kan du låna 30 000 kr genom en flexibel kontokredit. Våra lån kan beviljas även trots betalningsanmärkningar i din historik. Vi gör noggranna kreditbedömningar och ser till din framtida betalningsförmåga och hur din ekonomi ser ut idag.

  • Låna upp till 30 000 kr
  • Låna utan UC med flexibel kontokredit
  • Ansök med BankID och få snabbt besked

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-05-26

Krediten har 43,98 % nominell bunden årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskredit

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 30 000 kronor

Låna 30 000 kronor här på Merax. Det finns tillfällen i livet då du kan vara behov av extra pengar. Då kan ett lån hos oss vara lösningen. Du kan låna upp till 30 000 kronor med vår flexibla kontokredit som fungerar som ett kreditkort fast på nätet. Via Mina Sidor kan du enkelt begära att göra uttag till ditt bankkonto och du betalar endast ränta på de pengar du gör uttag på.

Låna 30 000 med betalningsanmärkning

På Merax kan du låna 30 000 med betalningsanmärkning. Detta innebär att även om du för tillfället har en betalningsanmärkning registrerad på dig kan vi godkänna din låneansökan, så länge du uppfyller våra krav för att få låna.

En betalningsanmärkning kan du få om du inte betalar en räkning eller faktura i tid. Betalningsanmärkningen utfärdas av ett kreditupplysningsföretag och är sedan registrerad på dig i tre år. Under denna tid kan det vara svårt att få ansökningar om lån godkända hos större banker och långivare samt att du kan få sämre lånevillkor då din kreditvärdighet anses sämre. Vi ser istället till din nuvarande ekonomiska situation när du ansöker om att låna 30 000 kronor och gör en helhetsbedömning av dina möjligheter att betala tillbaka lånet.

Låna 30 000 utan UC

Vi använder oss av Bisnode som kreditupplysningsföretag när vi gör din kreditprövning. Därmed kan du låna 30 000 utan UC.

Bisnode hämtar information om dig från myndigheter såsom Skatteverket, Kronofogden, Lantmäteriet och banker och sammanställer uppgifterna i en kreditupplysning som vi sedan tar del av. Det är denna information vi utgår från i vår kreditprövning där vi bedömer om du uppfyller våra lånekrav. Hos vår systerkredit Brixo går det också att läsa mer utförligt om att låna 30 000 kr utan UC.

Krav för att låna hos oss

Kraven för att få låna 30 000 kr hos oss är följande:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha ett svenskt personnummer
  • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
  • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
  • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

Flexibel kontokredit som du styr på nätet

Vårt lån fungerar ungefär som ett kreditkort fast på nätet. Du ansöker om att låna 30 000 kr genom en kontokredit direkt här på vår hemsida och kan sedan styra ditt lån via Mina Sidor. Ansök om 30 000 som kreditgräns och gör uttag på valfri summa till ditt bankkonto. Pengarna betalas ut till dig direkt och du betalar endast ränta på de pengar som du gör uttag på.

Så här ansöker du

Att ansöka om ett lån hos oss är enkelt och tar endast några minuter. Följ bara stegen nedan:

1. Fyll i hur mycket du vill låna

Fyll i 30 000 kr som önskad kreditgräns genom att dra markören och välj sedan hur mycket du vill ha som första uttag.

2. Fyll i personuppgifter

Fyll i fälten med de efterfrågade personuppgifterna och kontonummer. Observera att vi endast betalar ut pengar till ett bankkonto i ditt eget namn.

3. Signera med BankID

Signera din ansökan om att låna 30 000 med BankID.

4. Beslut via mejl

När vi har gått igenom din ansökan och gjort en kreditprövning får du ett beslut skickat till din mejl. Om din ansökan blir godkänd får du med en detaljerad återbetalningsplan och ett kreditavtal.

5. Utbetalning till ditt bankkonto

Den summa som du har valt i uttag sätts över på ditt konto direkt när din ansökan är godkänd. Detta sker vanligen inom 24 timmar.

6. Uttag via Mina Sidor

Via Mina Sidor styr du enkelt ditt lån och kan ansöka om att göra fler uttag.

Så fungerar din återbetalning

Hos oss väljer du själv hur du vill betala tillbaka ditt lån. Du kan dela upp din betalning och betalar då som lägst 8 procent av din utgående skuld, men minst 500 kronor. Summan du ska betala framgår av din månadsavi och kommer dras via autogiro den 26:e varje månad. Önskar du att betala av lånet snabbare kan du kontakta oss så räknar vi ut din nya månadsbetalning. Det kostar inget extra att lösa ditt lån i förtid. Naturligtvis kan du även betala av hela ditt lån på 30 000 kr i en klumpsumma.

Ett säkert lån

Hos oss kan du låna 30 000 kr till schyssta villkor. Vi strävar efter att vara en ansvarsfull aktör i branschen. Därför står vi under tillsyn av Finansinspektionen och följer god kreditgivningssed.

Undrar du något om vårt lån på 30 000 kr är du välkommen att kontakta oss. Passar inte just 30 000 kr så har vi också andra populära lånebelopp såsom 10 000 kr och 20 000 kr.