Låna 10 000 kr

Låna 10 000 kr utan UC genom vår kontokredit. Du ansöker enkelt och legitimerar dig med BankID. Välkommen att ansöka om ett lån på 10 000 kr.

  • Låna upp till 10 000 kr utan UC
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Ansök med BankID

Hur mycket vill du låna?

Välj kreditgräns:

Hur mycket vill du ta ut idag?

Nominell ränta:
Lägsta delbetalning: 8 % av utestående skuld, minst 500 kr
Första betalningsdag: 2024-07-26

Krediten har 43,98 % rörlig nominell årsränta, 475 kr i uppläggningsavgift och 25 kr månatlig administrationsavgift. En exempelkredit på 10 000 kr som återbetalas med 1 120 kr per månad under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,8 %. Det innebär en total kostnad för krediten om 3 440 kr. Löptid från 8 till 62 månader vid maximalt initialt uttag, lägsta möjliga månadsvisa återbetalning och inga ytterligare uttag.


varningstriangel högkostnadskredit

Detta är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna 10 000 kronor

Behöver du låna 10 000 kronor? Oavsett vad din anledning är kan du låna 10 000 kr hos oss på Merax snabbt och smidigt. Vårt lån fungerar som ett kreditkort fast på nätet. Via Mina Sidor styr du ditt lån och kan ansöka om att göra uttag på 10 000 kronor åt gången direkt till ditt bankkonto. Vi är en trygg långivare med schyssta villkor.

Låna 10 000 utan UC

Hos oss kan du låna 10 000 utan UC. Många banker och kreditgivare registrerar varje ny låneansökan hos Upplysningscentralen. Får du för många registreringar hos UC försämrar detta din kreditvärdighet och du kan därmed få problem med att få framtida låneansökningar godkända, framförallt större lån såsom bolån och billån. Du riskerar dessutom att få sämre lånevillkor.

Eftersom vi på Merax istället använder oss av Bisnode som kreditupplysningsföretag registreras inte din ansökan hos UC. Vi tar dock alltid en kreditupplysning på dig för att säkerställa att du uppfyller våra krav för att få låna 10 000 kr och för att kontrollera att du har ekonomin att betala tillbaka ditt lån och inte riskerar att hamna i ekonomisk knipa.

Krav för att låna hos oss

För att få låna 10 000 kronor hos oss har vi vissa krav du måste uppfylla. Du ska bland annat vara över 18 år, inneha ett svenskt personnummer och ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn.

Här följer samtliga av våra krav:

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha ett svenskt personnummer
  • Du ska ha ett svenskt bankkonto i ditt eget namn
  • Du måste ha minst 120 000 kronor i årsinkomst
  • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden

 

Låna 10 000 med betalningsanmärkning

Många banker och långivare säger blankt nej till en låneansökan om personen har betalningsanmärkningar. Men vi vet att livet förändras och mycket kan hända på tre år. Därför kan du låna 10 000 med betalningsanmärkning hos oss. Om du väl har fått en betalningsanmärkning finns denna registrerad på dig i tre år vilket nödvändigtvis inte speglar din nuvarande ekonomiska situation. Vi utgår istället från din kreditupplysning och gör en bedömning av hur din ekonomi ser ut för tillfället och din förmåga att betala tillbaka lånet.

Ansök om att låna 10 000 kr

Att ansöka om ett lån på 10 000 kronor hos oss tar endast några minuter och du gör allt direkt här via vår hemsida.

1. Fyll i dina uppgifter

Välj din önskade kreditgräns och uttag på 10 000 kronor. Fyll sedan i dina personuppgifter och tryck på knappen ansök nu. Du signerar din ansökan snabbt och smidigt med BankID.

2. Vi gör en kreditprövning

För att kontrollera att du har möjlighet att betala tillbaka ditt lån och att du uppfyller våra krav för att få låna 10 000 kr gör vi en kreditprövning via Bisnode.

3. Du får ditt beslut

Efter att vi gjort en kreditprövning får du ditt beslut på din mejl. Om vi godkänner din låneansökan får du en komplett återbetalningsplan och ett kreditavtal. Vi godkänner vanligen din ansökan inom 24 timmar.

4. Utbetalning av pengar

Så fort din ansökan om att låna 10 000 kronor har blivit godkänd betalar vi ut pengarna till ditt bankkonto. Tänk på att vi endast betalar ut pengarna till ett bankkonto i ditt eget namn.

5. Styr ditt lån via Mina Sidor

Du kan nu enkelt sköta ditt lån via Mina Sidor. Ansök om fler uttag om du inte har använt hela din kreditgräns eller ansök om utökning av din kreditgräns efter 2 månader.

Flexibel återbetalning

När du tar ett lån hos oss har du alltid flexibel återbetalning. Du kan själv välja om du vill betala av hela lånet på 10 000 kronor i en klumpsumma eller dela upp din betalning. Väljer du att dela upp betalningen är den lägsta månadskostnaden 8 procent eller som minst 500 kronor. Du kan när som helst lösa ditt lån i förtid utan någon extra kostnad.

 

Vi följer god kreditgivningssed

Vi vill att du ska känna dig trygg när du lånar 10 000 kronor hos oss. Därför följer vi alltid god kreditgivningssed och står under tillsyn av Finansinspektion. Vi tar stort ansvar och gör alltid en ansvarsfull kreditprövning när vi bedömer din låneansökan.

Har du några frågor om hur det fungerar att låna 10 000 kronor hos oss är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.