Om Merax

Merax är en del av Brixo AB (org.nr 556978–9273) som är ett svenskägt konsumentkreditinstitut som grundades 2014. Brixo AB har Finansinspektionens tillstånd att bedriva verksamhet enligt lag (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter och står under Finansinspektionens tillsyn. Vi gör alltid ansvarsfulla kreditprövningar och följer god kreditgivningssed. Utöver Merax erbjuder Brixo AB även lån under varumärket Brixo på www.brixo.se samt en kontokredit under varumärket Flexkontot på www.flexkontot.se.

Prisvärt, transparent och tydligt

Merax lanserades under våren 2017 med målsättningen att erbjuda ett av marknadens mest prisvärda lån där betalningsanmärkningar kan accepteras. Vårt ledord är transparens och vi vill att våra kunder redan innan man ansöker ska veta vad lånet kommer kosta. Vi upptäckte att många annonserar om lån med tillsynes låga räntor, men att de flesta sedan efter att det sökt endast erbjuds villkor i den övre delen av väldigt breda intervall. Vem har inte sett annonser med ”Individuell ränta från 8-35 %” för att senare upptäcka att det var just 35 % det betydde. Vi har fast ränta och är tydliga med vilka krav vi ställer för att kunna bevilja ett lån.

Kontakta oss

Vår kundservice kontaktas enklast genom e-post på info@merax.se. Vår kundservice kan även kontaktas per telefon på vardagar klockan 09:00-12:00, 08 – 500 850 47.